Interpolis Tulpenprijs

Interpolis

Aan de hand van een aantal criteria wordt de uiteindelijke lijst vastgesteld. Het gaat om geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. Deze tulpen worden opgeplant bij Proeftuin Zwaagdijk. Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur beoordelen de cultivars. Zij bepalen wie de nummer 1 wordt en dus uitgebreid in het zonnetje komt te staan.

Met elkaar maken we kwaliteit zichtbaar

Interpolis is inmiddels vaste sponsor van de tulpenprijs. Willem Snoeker, sectormanager Interpolis: “De eisen van de klant en overheid worden steeds scherper en het teelt/verwerkingsproces wordt steeds complexer. Door intensieve samenwerking kan de sector het verschil maken.  Interpolis helpt de tulpensector graag bij het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van broeitulpen. Door mee te denken over een veilige, onverstoorde teelt en werkomgeving én door te helpen die kwaliteit zichtbaar te maken. Genomineerden, hartelijk gefeliciteerd. Met trots verbinden wij onze naam aan deze prijs. “

De winnaar van de Interpolis Tulpenprijs 2017

Cultivar:                             Sissi
Veredelaar/ vinder:         Hybris

De felroze ‘Sissi’, een tetraploïde tulp waarvan de ouders onbekend zijn, is volgens inzender Hybris een voorbeeldige groeier die sowieso vanaf half januari gebroeid kan worden. In 24 dagen is de cultivar oogstrijp en heeft een prachtige knopkleur en goede houdbaarheid. Het blauwgroene gewas uit de kas wordt ook op het land voortgezet. Groot pluspunt is bovendien dat ‘Sissi’, in tegenstelling tot veel andere roze tulpen, weinig zuurgevoelig is.

Sissi 767-95-2 (5)