Vakavonden

Donderdag 22 februari: Precisielandbouw 

Programma
17.45 uur Buffet
18.45 uur Inloop bijeenkomst
19.00 uur Welkom
19.05 uur Jacob van den Borne – Hoe pas je precisielandbouw toe?
19.45 uur Stef Ruiter – Precisielandbouw toegepast in de tulpenbranche
20.30 uur Netwerkborrel

Jacob van den Borne, eigenaar Van den Borne Aardappelen, over precisielandbouw:

Hoe kunnen big data-analyses bijdragen aan een betere aardappeloogst? Ik meet met moderne apparatuur alles wat er te meten valt op mijn velden: bemesting, beregening, bestrijding en het optimaliseren van de opbrengst. Maar hoe maak je die gegevens toegankelijk en inzichtelijk?

Precisielandbouw is op het juiste moment op de juiste plaats de juiste teeltmaatregel toepassen. Precisielandbouw is niet nieuw, het wordt al meer dan 40 jaar toegepast en is gestart in Amerika. Door het gebruik van precisielandbouw kan er bespaard worden op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest en kan de plant precies gegeven worden wat hij vraagt. Hierdoor worden gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest, arbeid en grond beter en efficiënter benut. Graag vertel ik hoe precisielandbouw bij ons op het bedrijf wordt toegepast.

precisielandbouw

Stef Ruiter, mede-eigenaar bloembollen- en bolbloemenbedrijf J.C.J. Ruiter-Wever, over precisielandbouw:

“Wij zien toepassing van precisielandbouw in de bollenteelt als een uitdaging. We willen kennis ontwikkelen om plaatsspecifiek teeltmiddelen toe te dienen. We hopen daarmee nog betere resultaten te behalen op milieutechnisch en financieel gebied. We willen alle data die we van gewasscans verzamelen, vertalen van visueel naar virtueel. De eerste pilot heeft inmiddels plaatsgevonden en ik deel graag de resultaten met u.”

stef-ruiter

Direct aanmelden

Deze avond wordt u aangeboden door:

CNB logo RGB Flynth

Vrijdag 23 februari: Uitreiking Interpolis Tulpenprijs

Programma
17.45 uur Buffet
19.00 uur Uitreiking Interpolis Tulpenprijs
19.15 uur Netwerkborrel

Direct aanmelden

Deze avond wordt u aangeboden door:

InterpolisRB_logo_cmyk